Kısa adı EMUZDER olan derneğimiz EMEKLİ UZMANLAR DERNEĞİ, 2005 yılında, emekli uzman erbaşlar tarafından kurulmuştur. Bütün üyeleri ve bağışçıları uzman erbaşlardan oluşmaktadır. Her ne kadar, UZMAN ERBAŞ tabirini sevmesek de, diğer statü olan uzman jandarmalarla karıştırılmamak için, kullanmak zorundayız. Sayfamızdaki “YÖNETİM KURULUMUZ” linkinden de görebileceğiniz gibi, tüm yönetim kurulumuz da emekli uzman erbaşlardan müteşekkildir. Aramızda başka bir statüden üyemiz yoktur.

Amacımız, 3269 sayılı uzman erbaş kanunu sorunlarını ve çözümlerini, bütün kamuoyu ile birlikte çözüm mercilerine iletmektir ve çözüme katkıda bulunmaktır. 2010 yılından itibaren yönetimine geldiğimiz derneğimiz ile birlikte, Uzman Erbaş Kanunu ve sorunlarını bütün yetkili mercilere duyurduk. Bir yandan da, kapımıza gelen her mağdur kardeşimize yol gösterdik, emeklilik işlemlerini yapılmasında yol gösterdik. Şehidimizin emaneti olan ailelerimize sahip çıktık, çıkıyoruz. Gazilerimize sahip çıktık, çıkıyoruz. Bu arada şunu da belirtmek isteriz ki; bizleri arayan, kapımızı çalan hiç kimseyi bu güne kadar “yardım yapıyor mu, yapmıyor mu” şeklinde asla ayırmadık. Güçlü olmamızın ve gün be gün güçlenmemizin asli nedeni de budur. Mağdur kardeşlerimiz yardımlarımızdan memnun kaldılar ve bizleri her yerde anlattılar. Duyanlar hepimizin tek dayanağı olan EMUZDER’i büyüttü, yüceltti.

Sizlerin bağışlarıyla; 2012 yılında derneğimizi kiradan kurtararak kendi mülkünde hizmet vermesini sağladık. Her zaman şeffaf olduk. Bilançolarımızı sitemizden, BİLANÇO linkinden paylaştık.

Bundan sadece 5 yıl önce, şehit haberlerinde, “Erbaş ve er şehit oldu” diye haber yapılıyordu. Duyuyorduk, cenazelere katılıyorduk. Haber kanallarına “Şehidin rütbesi elbette olmaz ama şahadete eren UZMAN ÇAVUŞTU. Neden haberlerinizde bunu da söylemiyorsunuz” diyorduk. Verilen cevaplar: “Uzman Erbaş nedir, nasıl bir şeydir…” şeklinde oluyordu. BU gün, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içinde, uzman erbaş kanununa göre çalışan ve bir çok sorunu olan bir statü olduğunu herkes anladı, öğrendi.

Emeklisi ile, çalışanı ile tek bir hedefe kilitlendik: Uzman Erbaş Kanununun bir gün tamamen değiştirilmesi. Bu güne kadar çeşitli değişiklikler ve küçük iyileştirmeler yapıldı. Ama tamamının ve isminden başlayarak değiştirilmesi için de var gücümüzle çabalaya devam edeceğiz. Bu faaliyetlerimizi yaparken, EMUZDER olarak asla vazgeçmeyeceğimiz kırmızı çizgilerimiz ve değerlerimiz var. BU değerlerimizden ödün vermeyeceğiz. Hiçbir zaman devletimizi ve yıllarca görev yaptığımız, üniformasını giydiğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizi rencide edecek faaliyetler içinde olmadık, olmayacağız. Kanun ve yasalara saygılı olmaktan vazgeçmedik, geçmeyeceğiz.

Bugüne kadar yürüttüğümüz faaliyetlerde, gösteriler, yürüyüşler, mitingler düzenledik. Tüm bu faaliyetlerimizde dahi ilgili yasa ve mevzuat dışına taşmadık. Çünkü ne mutlu ki; ülkemizde ifade özgürlüğü ve görüşlerini basın aracılığı ile yaymak, saldırısız gösteri ve yürüyüş anayasa ve kanunlarımız tarafından güvence altındadır.

Buraya sığdırabileceğimiz şekilde  “hakkımızda” yazabileceklerimiz bu kadar. Ancak günlük faaliyetlerimizi ve çabalarımızı ana sayfamızdan yönlendirileceğiniz sosyal medya profillerimizde takip edebilirsiniz.

Saygılarımızla, camiamızın takdirine sunarız.

(E) Uzm.Çvş. Esef MERDOĞLU

Emuzder Genel Başkanı