1968 yılında Adana'da doğdu. 1985-86 öğretim yılında Adana Motor Meslek Lisesini müteakip, Selçuk Üniversitesi Meslek      Yüksek okulu Otomotiv bölümünü okudu.  1989 yılında vatani görevini 4ncü piyade Tümeni Destek Kıtaları Keşan'da Ulaştırma  Çavuş olarak ifa etti. Vatani görevi sonrası 1991-1994 yılları arasında Mitsubishi Temsa Otomotiv'de çalıştı.

1994 yılında ülkemizin içine düştüğü mali kriz sırasında otomotiv sektöründe üretimin durması sırasında sınavlarda başarılı olarak  1994-104 sicil numarasıyla Ulaştırma Uzman Çavuş rütbesi ile Manisa Alaşehir'de göreve başladı. Manisa Alaşehir'den sonra  sırasıyla; 1997-2003 4ncü Komando Tugayı (Tunceli), 2003-2005 Ordudonatım Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı (Balıkesir),  2005-2007 2nci Ağır Oto Taburu (Mamak-Ankara), 2007-2008 Ulaştırma Orta Oto Taburu (Yenikent-Ankara) birliklerinde görev  yaptı.

2009 yılında malülen emekli oldu. Emekliliğini müteakip EMUZDER Genelkurulunda, Genel Sekreterliğine seçildi. Genel  sekreterlikte yaptığı başarılı çalışmalar üyelerin dikkatini çekti ve Genel Sekreterlik görevini müteakip, ilk EMUZDER seçimlerinde Genel Başkanlık görevine çok yüksek oy oranıyla seçildi. Genel BAşkanlık görevine halen devam etmektedir (2016)

Genel Başkanlık görevinin yanı sıra, bir çok gazete ve dergide çeşitli makalelerine yer verilen Merdoğlu, Genelkurmay Başkanlığı'nın düzenlediği Uluslararası Küresel Terör Sempozyumuna da davet edildi ve yaptığı haberlerle çeşitli medya ajanslarının dikkatini çekti. Bir çok televizyon kanalında ve gazetelere Dernek Başkanı ünvanı ve bir kaç televizyona ise şiirleri ile davet edildi.

Ülkenin büyük haber kanallarından CNN, Habertürk, NTV, A Haber, Kanal D, Fox Tv, gibi lokomotif Tv kanallarında uzman erbaş sorunları üzerine uzun soluklu programlar ve canlı yayınlar gerçekleştirerek, UZMAN ERBAŞ KANUNU ve SORUNLARINI bütün ülkeye duyurdu.

Emekli Uzmanlar Derneği (EMUZDER) Genel Başkanlık görevini halen yürüten (2016) Esef Merdoğlu; evli ve iki çocuk babasıdır. Ankara'da yaşamaktadır.

Tagged Under